Ερντογάν: H Τουρκία πρέπει να αυξήσει τη ναυτική της δύναμη στη Μεσόγειο

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο έδειξαν ότι η Τουρκία πρέπει να αυξήσει τη ναυτική της δύναμη, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινιασμού της νέα κορβέτας τους τουρκικού πολεμικού ναυτικού, της TCG Kınalıada, ο Ερντογάν ευχαρίστησε το τουρκικό ναυτικό για την συνεισφορά του στην ασφάλεια της χώρας και όλους όσους συντέλεσαν στην ανάπτυξη αυτού του πολεμικού πλοίου

«Οι πρόσφατες εξελίξεις σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο μας έδειξαν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και έτοιμοι στις θάλασσες μας, όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους στρατιωτικούς τομείς της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Η νέα κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διαφέρει από τις άλλες, καθώς θα είναι εξοπλισμένη με τον πρώτο, εγχώρια κατασκευασμένο, πύραυλο ATMACA της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει ένα από τα 10 έθνη στην ανάπτυξη, κατασκευή και συντήρηση ενός πολεμικού πλοίου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά εγχώρια μέσα.

«Εμείς σύντομα θα κατασκευάσουμε τα δικά μας μαχητικά αεροπλάνα ακριβώς όπως έχουμε κατασκευάσει τα δικά μας UAVs, και ελικόπτερα. Η Τουρκία είναι ένας γίγαντας που κοιμάται, αν τον ξυπνήσουν θα υποστούν τις συνέπειες», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ως στόχο να καταστεί ανεξάρτητη από την άποψη των αμυντικών αναγκών έως το 2023.

Πηγή: Daily Sabah