Eρντογάν: Ηχογράφησα τον Νετανιάχου!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την αποκάλυψη πως σε λίγες ημέρες ενδέχεται να επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά εδάφη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα επισκεφθώ μέσα στον Απρίλιο την Παλαιστίνη, τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη για να διαπιστώσω ο ίδιος την κατάσταση με το εμπάργκο και αν έχουν χαλαρώσει τα μέτρα».

Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ και τόνισε πως « από εδώ και πέρα θα παρακολουθούμε στενά αν τηρούνται όσα μας υποσχέθηκαν τηλεφωνικά. Ανάλογα τη συμπεριφορά θα καθορίσουμε τη θέση μας». Πάντως ο Ερντογάν αποκάλυψε πως πριν την συνομιλία με τον Ομπάμα και τον Νετανγιάχου υπήρξε ένας αρχικός διάλογος με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. «Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και το σήκωσα άκουσα τη φωνή του Νετανγιάχου, του είπα, “δώσε μου πρώτα να μιλήσω με τον Μπαράκ Ομπάμα που τον αποθύμησα τόσο” κι έτσι έγινε. Mαζί με τον Ομπάμα συμφωνήσαμε στο κείμενο».

Ο τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε πως η «συγγνώμη» του Νετναγιάχου καταγράφηκε σε μαγνητόφωνο για αποφυγή ανάκλησης της ή και αμφισβήτησης της στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κοντεϊνερ του Τελ Αβίβ η 30λεπτη συνομιλία Ομπάμα-Νετανιάχου-Ερντογάν

Ανατροπή! Συγνώμη Νετανιάχου στον Ερντογάν για το Mavi Marmara,με προτροπή Ομπάμα