Ερντογάν για 2 στρατιωτικούς: Δεν είμαι υπεράνω δικαίου

Δια της… πλαγίας βάζει ο Ερντογάν το θέμα της ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα! – Δεν είμαι υπεράνω Δικαίου, είπε στους Ευρωπαίους στη σύνοδο της Βάρνας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε τα εξής:

«Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις μας με Κύπρο και Ελλάδα. Συζητήθηκε η κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι φυλακίστηκαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε στρατιωτική περιοχή. Μου είπαν ¨Εσείς είστε μια πολύ ισχυρή χώρα, εσείς είστε ένας ισχυρός πρόεδρος της Δημοκρατίας, διασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των 2 στρατιωτικών¨. Εγώ ως απάντηση τους είπα πως ¨Δεν είμαι υπεράνω της δικαιοσύνης. Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν οι δικαστικές αρχές¨

«Εξήγησα βέβαια πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο περιστατικά. Αλλά αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην χώρα μας ακόμη βρίσκονται στην Ελλάδα. Εμείς αν και τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν.» 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr