Επεισόδιο με ΚΦ «Αρματωλός»: Τι αναφέρει ο διεθνής τύπος

Με έκτακτη είδηση του, το έγκριτο διεθνές δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters, έκανε αναφορά για το περιστατικό που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ του τουρκικού εμπορικού πλοίου και την ελληνικής κανονιοφόρου. Στο περιστατικό αναφέρθηκαν και οι New York Times.

Χαρακτηριστικά, το Reuters αναφέρει πως στις 4πμ (ώρα Ελλάδος) τουρκικό εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με την ΚΦ «Αρματωλός» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στα πλαίσια επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών στα ανοιχτά της Λέσβου.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο περιγράφοντας το γεγονός σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει ότι: «Σκάφος με Τουρκική σημαία «πλησίασε και ακούμπησε» την ελληνική κανονιοφόρο. Στη συνέχεια, επιταχύνοντας κατευθύνθηκε προς τις Τουρκικές ακτές, αγνοώντας τα σήματα του ελληνικού πλοίου.»

Διαβάστε το επίσημο Δελτίο Τύπου του ΓΕΝ για το περιστατικό.

Στην συνέχεια προσθέτει ότι το Ελληνικό ΠΝ ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για το περιστατικό και ότι το περιστατικό δεν προξένησε τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.