Έντονη μέρα στο Αιγαίο! Χαμηλές υπερπτήσεις και επικίνδυνες προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά

Με μπαράζ χαμηλών υπερπτήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και με παρενόχληση του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί περιοδεία στις Οινούσσες, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονησι.

Παραβιάζοντας προκλητικά τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα , δυο τουρκικά F-16 παρενόχλησαν στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων/νος Φλώρος την ώρα της απογείωσης από τις Οινούσσες.Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν τόσο κοντά στο ελληνικό ελικόπτερο όσο φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το OnAlert.

Νωρίτερα το ίδιο ζεύγος και ενόσω η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρισκόταν στις Οινούσσες πέταξε προκλητικά πάνω από το ελληνικό νησί σε ύψος μόλις 3.5000 ποδών. Οι χαμηλές υπερπτήσεις το τουρκικών αεροσκαφών συνεχίστηκαν και πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος μόλις 1700 ποδών.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα , τρία ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν συνολικά οκτώ φορές πάνω από το Φαρμακονήσι,τους Αρκιους και τους Λειψους. Οι υπερπτήσεις σημειώθηκαν σε ύψος από 2.700 πόδια έως 23.000 πόδια.

Συνολικά σήμερα στο Αιγαίο δραστηριοποιήθηκαν 10 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποίησαν 52 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά ενώ πραγματοποιήθηκαν και πέντε εμπλοκές