Ένα δις από την ΕΕ στην Τουρκία για να μας στέλνει πιο εύκολα κι άλλους πρόσφυγες!

Ένα δις ευρώ στην Τουρκία, βίζα για τους πολίτες της για να ταξιδέψουν στην ΕΕ και υποσχέσεις ότι η ενταξιακή της πορεία θα επιταχυνθεί. Όλα αυτά τα “πεσκέσια” στα πόδια του “σουλτάνου” Ερντογάν από την κατά τ΄ άλλα “ευαίσθητη” και “σφιχτή” στα οικονομικά της ΕΕ!

Ο Ερντογάν ,οι Τούρκοι ηγέτες γενικότερα είναι “μάστορες” στο λεγόμενο “ανατολίτικο παζάρι”.

Αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να εκπλήσσουν με την δήθεν “αφέλειά” τους.

1 δις στην χώρα που χωρίς αμφιβολία αποτελεί μέρος του προσφυγικού προβλήματος. Χώρα “καταπάλτης” από τον οποίο εκατομμύρια πρόσφυγες βουτάνε στα νερά του Αιγαίου για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Στα παράλια της Τουρκίας εκτός από γερμανικών συμφερόντων τουριστικές επιχειρήσεις έχει “στηθεί” ένα ολόκληρο δίκτυο που προμηθεύει τους απελπισμένους πρόσφυγες τα…απαραίτητα για το επικίνδυνο ταξίδι με το φουσκωτό σε κάποιο ελληνικό νησί. Ένα δίκτυο το οποίο παράγει χρήμα πέρα απ΄ αυτό που βγάζουν οι δουλέμποροι.

Η Τουρκία κάνει τα “στραβά μάτια” στα καραβάνια προσφύγων που συνωστίζονται στις ακτές της και επιβιβάζονται υπό το βλέμμα των τουρκικών αρχών σε φουσκωτά και άλλα σκάφη.

Η τουρκική ακτοφυλακή ενδιαφέρεται για την διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα μόνο όταν κοντά υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες ή αν πρόσφυγες εντοπίζονται στα Ίμια! Κάτι που περιέργως γίνεται όλο και συχνότερα τελευταία με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να είναι σχεδόν …εγκατεστημένοι εκεί.

Σ΄ αυτό το κράτος η ΕΕ δίνει απλόχερα 1 δις ευρώ, όταν το κράτος μέλος της που λέγεται Ελλάδα υποφέρει πρώτα απ΄ όλα από τις ανόητες και αναποτελεσματικές “συνταγές οικονομικής εξυγίανσης” που της έχει επιβάλλει η “μαμά Ευρώπη” και κατά δεύτερον από το “προσφυγικό τσουνάμι” . Και το οποίο εκτός όλων των άλλων προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αιμορραγία !

Να μιλήσει κάποιος για ανοησία, αφέλεια ή για κάτι πολύ πιο ύποπτο;

Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα θα πρέπει κάποια στιγμή να αφυπνιστεί κι όχι να ζητήσει αλλά να απαιτήσει αυτά που πρέπει να πάρει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με τρόπο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά τους.