Δυο ναυάγια με παράνομους μετανάστες

Τουρκικό αλιευτικό σκάφος, που ανοίχτηκε στη θάλασσα για να μεταβεί από την περιοχή τον Διδύμων του Αϊδινίου στη Ψέριμο με λαθρομετανάστες, ανετράπη λόγω των ισχυρών νοτιάδων και από τους 30 λαθρομετανάστες, που επέβαιναν στο σκάφος, 17 διασώθηκαν, 2 έχασαν τη ζωή τους και συνεχίζονται οι έρευνες για άλλα 11 άτομα. (από τους αγνοούμενους οι 3 είναι γυναίκες και τα 2 είναι παιδιά).Μεταξύ των αγνοουμένων ενδέχεται να είναι και ο Τούρκος κυβερνήτης του σκάφους.
 
Το Ελληνικό Λιμενικό διέσωσε τους 17 και τους μετέφερε στην Ψέριμο. 
Στις εργασίες διάσωσης από ελληνικής πλευράς λαμβάνει μέρος ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα πολεμικό πλοίο. Το συμβάν της ανατροπής το γνωστοποίησαν Τούρκοι και Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και άρχισαν αμέσως οι έρευνες.
Αυτό είναι το ζουμί της είδησης με την νέα τραγωδία στο Αιγαίο όπως το περιγράφουν πολλές εφημερίδες της Τουρκίας.
 
Και 2ο ναυάγιο

Η Yeni Safak και η Sabah επιπροσθέτως γράφουν ότι  έγινε και ένα δεύτερο ατύχημα,όταν   σκάφος με 12 Σύρους, που θέλησαν να περάσουν από το Αϊβατζίκ του Τσανάκκαλε στη Λέσβο και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο,  κινδύνευσε να ανατραπεί λόγω νοτιάδων, στα ανοιχτά του χωριού Αχμέτσε.Τους επιβατες-λαθρομετανάστες μαζεψε  το Τουρκικό Λιμενικό. Στους  λαθρομετανάστες, που βγήκαν στη ξηρά στο Κουτσούκκουγιού, δόθηκαν πρώτα κουβέρτες και τρόφιμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του  Αϊβατζίκ.