Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Γκιουλέρ – Τι συμφώνησαν για τα ΜΟΕ [pic]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO στο Βίλνιους, όπου και συμφώνησαν την επανεκκίνηση των διαδικασιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η συνάντηση ανάμεσα στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ πραγματοποιήθηκε μέσα σε καλό κλίμα και οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξει επικοινωνία των δύο πλευρών για να διεξαχθεί συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας και ο Γιασάρ Γκιουλέρ συμφώνησαν να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον χρειαστεί, ενώ εξετάσθηκε και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκατέρωθεν επισκέψεων. Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι:

«Συναντήθηκα με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας κ. Yaşar Güler, στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ. Υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας. Συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».