Απειλές πολέμου Ερντογάν με τον Tayfun: Καθίστε καλά Έλληνες, δεν αγγίζουμε όσους δεν μας αγγίζουν [vid]

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας κατά την διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συνεδρίασης που είχε το κυβερνών κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP), μιλώντας για τον βαλλιστικό πύραυλο μικρής εμβέλειας Tayfun, ενώ έκανε μνεία της τεχνολογικής προόδου στα εξοπλιστικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το TB2 Bayraktar και το Akinci όπως και στο νέο μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι πλέον η Τουρκία έχει πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και πρόσθεσε ότι:

«Οι Έλληνες «βράζουν» από τον φόβο τους [πανικοβάλλονται]. ενώ λένε ότι αυτός [εννοεί τον ίδιο] θα τους στείλει τον Tayfun από την Σμύρνη. [Μου είπαν] έχει εμβέλεια 561 χιλιόμετρα, τους απάντησα όμως ότι δεν φτάνει και να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Μόλις έγινε αυτό είδηση στους Έλληνες, άρχισαν να λένε ότι αυτά θα χτυπήσουν την Αθήνα. Μείνετε ήρεμοι, καθίστε καλά, δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».

Φωτογραφία αρχείου Reuters