Άλλαξε η ηγεσία του PKK – Απέκτησε Συμπροέδρους και »Αρχηγό ΓΕΕΘΑ»

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Σε αλλαγή ηγετικών στελεχών προχώρησε το ΡΚΚ, με την αποχώρηση του κ. Μουράτ Καραγιλάν από τη θέση του μέχρι στιγμής επίσημου αρχηγού του και την μετάβασή του στη θέση του Αρχηγού των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG), της ένοπλης δηλαδή πτέρυγας του ΡΚΚ, κάτι ως Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για να το πουμε με »στρατιωτικούς» όρους και δομές.

Τη θέση του κ. Καραγιλάν κάλυψαν δύο μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΚCK (δομή του ΡΚΚ στις πόλεις), ο κ. Τζεμίλ Μπαγίκ και η κ. Μπεζέ Χοζάτ που θα είναι δηλαδή Συμπρόεδροι. Ο κ. Τζεμίλ Μπαγίκ ήταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK). Η κ. Χοζάτ θεωρείται εξέχουσα μορφή μέσα στο ΡΚΚ και ηγούνταν της πτέρυγας γυναικών της οργάνωσης. Επίσης εκλέχτηκαν τέσσερις αναπληρωτες συμπρόεδροι, δύο γυναίκες και δύο άνδρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες προσκείμενες στο ΚCK, το ΡΚΚ κατέληξε στην απόφαση αυτή αλλαγής της δομής του σε Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ, με τη συμμετοχή 162 μελών,στις 9 Ιουλίου

Το συνέδριο διεξάγεται εδώ και μια βδομάδα και πριν τη λήξη των εργασιών του δημοσίευσε ένα μανιφέστο σχετικά με τη δράση της οργάνωσης σε Τουρκία, Συρία, και γενικά σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το PKK και οι άνθρωποι του υποστηρίζουν και υπερασπίζονται το φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους παρέμβαση ή πολεμική προετοιμασία από την κυβέρνηση του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν