«Άκυρη» η συνάντηση Χουλουσί Ακάρ και Νίκου Παναγιωτόπουλου στο NATO

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ δεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του NATO που ξεκινάει σήμερα, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μέτρα και ενέργειες στρατιωτικής υποστήριξης και βοήθειας στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει και η συνάντηση του Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ένα «τετ-α-τετ» στο οποίο αρκετοί περίμεναν ότι θα έβλεπαν μια προσέγγιση ίδιου χαρακτήρα με αυτή που έγινε μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Ακάρ μαζί με την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει στην χώρα προκειμένου να ενημερώνεται, να παρακολουθεί και να συντονίζει την πορεία των επιχειρήσεων στις πληγείσες, από τον καταστροφικό σεισμό, περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία θα εκπροσωπηθεί από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της χώρας στο NAT , τον Λεβέντ Γκιουμριουκτσού.