Ακάρ: Απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας – «Ορισμένοι πολιτικοί σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες…»

Να «σπείρει ζιζάνια» στην ελληνική πολιτική σκηνή, παρεμβαίνοντας εμμέσως και στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, επιχείρησε ο Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Μιλώντας σε δεξίωση για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)», ο Ακάρ είπε ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα – δίνοντας έμφαση στο «ορισμένοι» – «σαμποτάρουν και καταστρέφουν τις προσπάθειες και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας» και μάλιστα ότι αυτοί οι πολιτικοί το κάνουν για «τις δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις».

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα δυστυχώς σαμποτάρουν και καταστρέφουν το έργο μας και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών στις δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, αυτοί οι πολιτικοί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των δικών τους ανθρώπων με τις πράξεις τους», είπε ο Ακάρ όπως μεταδίδει το κρατικό Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ακάρ είπε ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει «να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διαταράξει την ειρήνη και τη σταθερότητα» μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αναφορές του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί Ελλήνων πολιτικών που «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των δικών τους ανθρώπων» που κάνουν ό,τι μπορούν για να διαταράξουν την σταθερότητα, αφορούν το «αγαπημένο» στον ίδιο θέμα των εξοπλισμών στους οποίους προχώρησε ή σχεδιάζει η Ελλάδα.

«Πάντα λέγαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας», είπε ακόμη ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός τόσο για τα δικαιώματα της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Τονίζοντας την «κυριαρχία», την «ανεξαρτησία», τα «δικαιώματα και τους νόμους» της ΤΔΒΚ και των Τουρκοκυπρίων για τη δημιουργία μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας, είπε: «Όλοι έχουμε δει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν δεν γίνουν αποδεκτά και δεν γίνεται σεβαστή η τουρκική ύπαρξη. »

Δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί λύση μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, συμπλήρωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι η ίδρυση της ΤΔΒΚ αλλά η αναγνώριση αυτού του «καθιερωμένου κράτους».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και να υποστηρίζει τον «δίκαιο σκοπό» τους με την ίδια αποφασιστικότητα.

Σημειώνοντας ότι όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν αποκτήσει άνεση, ειρήνη και ασφάλεια με την «ειρηνευτική επιχείρηση» – όπως χαρακτήρισε την εισβολή – στην Κύπρο, είπε ότι δεν υπήρχε όριο στις σφαγές που διαπράχθηκαν μέχρι εκείνη την ημέρα.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν, να δουν και να αναγνωρίσουν ότι η ειρήνη και η ηρεμία έχουν έρθει στο νησί από το 1974, όταν πραγματοποιήθηκε η «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Πηγή: Anadolu