Ελλάδα και Τουρκία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τουρισμό υποστηρίζει δημοσίευμα της Μιλιέτ που γράφει ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για την κοινή παρουσίαση των κέντρων τουρισμού στις δύο χώρες , οι Υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών Γκιουνάϊ και Κεφαλογιάννη θα συναντηθούν και θα καθορίσουν το πλαίσιο συνεργασίας.- μάλλον στις 26 Σεπτεμβρίου.
Γράψαμε και χθες ότι αυτή η εμμονή της ελληνικής πλευράς που εκφράζεται μέσω της κας.Κεφαλογιάννη, είναι πλέον παράδοξη!
Οι Τούρκοι πάντως πανηγυρίζουν και δεν έχουν άδικο. “Μπαίνουν” τουρστικά στο Αιγαίο, έχοντας τη δυνστότητα και την άνεση να προσφέρουν πακέτα πολύ φθηνότερα από εμάς.
Η Milliyet που εμφανίζει να είναι έτοιμο το » κοινό πακέτο περιοδειών», γράφει ότι οι τουρίστες που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να περιοδεύσουν χωριστά στις δύο χώρες , τώρα θα έχουν την δυνατότητα να δούν τις δύο χώρες στο ίδιο πακέτο.Ο Πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB) κ. Μπασαράν Ουλούσοϊ είπε στην εφημερίδα ότι τα κοινά πακέτα περιοδειών θα περιλαμβάνουν από την πλευρά της Τουρκίας (παράλια) στο Αιγαίο, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη και από την πλευρά της Ελλάδας τα νησιά του Αιγαίου, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη και αργότερα θα συμπεριληφθούν όλες οι τουριστικές περιοχές.
Ο κ Ουλουσόϊ είπε ότι τα εν λόγω πακέτα περιοδειών θα απευθύνονται στους τουρίστες που θα έρχονται από την Κίνα , την Ιαπωνία, την Ινδία και τις άλλες χώρες της Απω Ανατολής και τόνισε πως με τις περιοδείες αυτές θα έρθουν – όπως έχει ήδη γράψει το ΟnAlert- 1 εκ. πλούσιοι τουρίστες . Ο κ Ουλουσόϊ πρόσθεσε ότι η Τουρκία φέτος στον αριθμό τουριστών θα φθάσει τα 31 εκ άτομα όπως και πέρυσι και ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα μειούμενος κατά 20-30% έφθασε τα 15 εκ.(πέρυσι ήταν 16,5 εκ τουρίστες). Ο κ. Ουλούσοϊ τόνισε πως το σχέδιο αυτό θα αυξήσει τα κέρδη τουρισμού τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα και υποστήριξε ότι η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, χρειάζεται την Τουρκία. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και έχει την υποχρέωση για θεώρηση Σένγκεν , δεν αποτελεί εμπόδιο για το σχέδιο αυτό, είπε, διότι έχει γίνει ηπιότερη η εφαρμογή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τις μονοήμερες περιοδείες