Αδριανούπολη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας – Στο νοσοκομείο Έλληνας οδηγός

Ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, με έναν Έλληνα οδηγό που ακινητοποιήθηκε από τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης στην Αδριανούπολη.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης στον Skai, το επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του τελωνείου των Κήπων και του τελωνείου στα Ύψαλα, σε τουρκικό έδαφος, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης:

«Στον ενδιάμεσο χώρο όπου βρίσκεται η Πύλη του Τελωνείου στα Ύψαλα και η Πύλη του Ελληνικού Τελωνείου, Έλληνας οδηγός οχήματος χτύπησε και τραυμάτισε έναν οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος ήταν Τούρκος υπήκοος, και αργότερα μπήκε στο χώρο από την αντίθετη κατεύθυνση και χτύπησε και ένα φορτηγό με ξένη πινακίδα».

«Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος κατέβηκε από το όχημά του και με ένα κοπτικό εργαλείο στο χέρι πήγε προς τους αστυνομικούς μας. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν προειδοποιητικά 2 φορές στον αέρα και αφού το άτομο δεν συμμορφώθηκε, τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι», αναφέρει ο Τούρκος κυβερνήτης.

«Ο κρατούμενος Έλληνας υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο».

«Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνείο μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις», καταλήγει.

Πηγή: skai.gr, Μανώλης Κωστίδης