ΥΠΕΞ:Παίζει αλλά…χάνει η Τουρκία στη Μεσόγειο.

“Ηττημένη” χαρακτήρισε τη Τουρκία στην προσπάθειά της να παραβιάσει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, ο ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης,απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

“Η ήττα της Τουρκίας, όποτε προβαίνει σε παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, χάρη στην Ελληνική Κυβέρνηση, την Ελληνική Διπλωματία και τις εθνικές μας παρεμβάσεις, είναι δραματική σε κάθε επίπεδο. Θεωρώ, εάν θέλετε, ότι οι κινήσεις που έκανε πρόσφατα στην Κύπρο και η καταδίκη που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά, ανοιχτά, χωρίς περιστροφές, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Ρωσία και από άλλους, δείχνουν ότι το Διεθνές Δίκαιο, όταν ξέρει κάποιος σωστά να το προωθεί, δεν είναι αδυναμία”,υποστήριξε ο κ.Λαμπρινίδης,ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας:

“Η Τουρκία σήμερα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα με την πολιτική της και ενδιαφέρεται σαφέστατα να μπορεί να προβάλλει ένα πρόσωπο σταθερού παίχτη. Το πρόσωπο αυτό καταρρίπτεται όμως, όχι μόνο από τις δικές της κινήσεις, αλλά από τις δικές μας αντιδράσεις”.