«Χαστούκι» από τον Ολάντ στη Τουρκία.Ναι στο νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας Αρμενίων

Το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που δημοσίευσε ο γαλλικός τύπος ότι «είναι καθοδόν ο νέος νόμος άρνησης»,ο οποίος προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 1915, και είχε φέρει σε οριακό σημείο τις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσούα Ολάντ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της θέσπισης νόμου που ποινικοποίει την άρνηση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 1915, ο οποίος προκαλεί την μεγάλη αντίδραση της Τουρκίας.
Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ολάντ είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των Αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία στον οποίον είπε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, που είχε μια συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου , είχε πει ότι δεν θα απασχολήσει ποτέ ξανά την επικαιρότητα ο νόμος τον οποίο είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το Εθνικό Συμβούλιο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Ολάντ αναγκάστηκε να κάνει πίσω βήμα ύστερα από τις αντιδράσεις της αρμενικής διασποράς για τις δηλώσεις του Φαμπιούς.