Το εξπρές του μεσονυχτίου,υπάρχει ακόμη στη Τουρκία

Όταν ο κρατούμενος Αντέμ Ερντέν κατήγγειλε τον διευθυντή και τον ψυχολόγο των φυλακών Μπόλου τύπου F, η διοίκηση των φυλακών του έβαλε στο κελί έναν άλλον κρατούμενο ο οποίος στην αρχή τον απείλησε για να ανακαλέσει την καταγγελία του και μετά τον τραυμάτισε σοβαρά χαράζοντας τον με μαχαίρι και ξυράφι σε όλο του το πρόσωπο, από το τριχωτό της κεφαλής του μέχρι τον λαιμό του.

Αυτά που συνέβησαν σε βάρος του Αντέμ Ερντέν όταν κατήγγειλε για βασανιστήρια τον διευθυντή των φυλακών Μπόλου τύπου F Τζεβάτ Μπερμπέρ και τον ψυχολόγο Τζαντάς Ορχάν Ακντεμίρ, εμφάνισαν ξανά για μια ακόμη φορά σε τι είδους λογικές παραδίδονται οι κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας

Ο Αντέμ Ερντέν με καταγγελία σε βάρος του διευθυντή των φυλακών Μπόλου τύπου F Τζεβάτ Μπερμπέρ και του ψυχολόγου Τζαντάς Ορχάν Ακντεμίρ, περιέγραψε τα βασανιστήρια που βίωσε. Ο Ερντέν από τις 20-9-2009 και εντεύθεν συνολικά 6 φορές είχε προσφύγει στην εισαγγελία ενημερώνοντας πως η ζωή και η ασφάλεια του είναι σε κίνδυνο και ζητώντας την λήψη μέτρων. Στις αιτήσεις του επί μακρόν η εισαγγελία του Μπόλου δεν απαντούσε αλλά τελικά στις 17-1-2011 κινητοποιήθηκε. Η εισαγγελέας του Μπόλου Σαμπιχά Γκιουρσόι έδωσε εντολή στο Εκτελεστικό συμβούλιο των φυλακών υψηλής ασφάλειας τύπου F του Μπόλου ¨Να εντοπιστούνε με συνάντηση με τον Αντέμ Ερντέν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια της ζωής του και να ληφθούνε μέτρα¨.
Ο διευθυντής των φυλακών όμως Τζεβάτ Μπερμπέρ αντί να εκτελέσει την εντολή, συνέχισε την μέθοδο των βασανιστηρίων για να τον κάνει να ανακαλέσει την καταγγελία. Με βάση τις πληροφορίες έβαλαν στο ίδιο κελί μαζί του τον Μουσταφά Σαίσογλου ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία και είχε μεταφερθεί στο Μπόλου γιατί είχε αποπειραθεί να σκοτώσει αρκετούς κρατούμενους. Ο Σαίσογλου επανειλημμένα απείλησε τον Ερντέν για να τον πείσει να ανακαλέσει την μήνυση. Καθώς όμως ο Ερντέν δεν άλλαξε γνώμη, ο Σαίσογλου τον τραυμάτισε σε διάφορα μέρη του προσώπου του με ξυράφι και μαχαίρι. Ο Ερντέν βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μετά την θεραπεία του και παρά το ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για την ζωή του, στάλθηκε πάλι στην ίδια φυλακή.

Αργότερα μετά από προσπάθειες της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) ο Αντέμ Ερντέν μεταφέρθηκε στις φυλακές τύπου F Νο 2 της Μπαντίρμα. Και ενώ υποβλήθηκε αυτεπάγγελτα μήνυση στον Μουσταφά Σαίσογλου, δεν έγινε καμμία διοικητική ή δικαστική διαδικασία σε βάρος του ηθικού αυτουργού της επίθεσης διευθυντή των φυλακών Τζεβάτ Μπερμπέρ και των άλλων μελών της διοίκησης.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ-tourkikanea,gr