Στρατόπεδο προσφύγων αλά «Λαύριο»,φτιάχνουν στη Σμύρνη οι Τούρκοι

Eνα Λαύριο στήνουν οι Τούρκοι  για τους πρόσφυγες στην Σμύρνη.H Milliyet ( έκδοση Σμύρνης) στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Το Λαύριο της Τουρκίας στην Σμύρνη» γράφει ότι ιδρύεται στο Τσιγλί της Σμύρνης ένα στρατόπεδο προσφύγων , παρόμοιο με αυτό της Αθήνας που στεγάζει   πολιτικούς πρόσφυγες και τούρκους μετανάστες. 

Η επιλογή της Σμύρνης για το στρατόπεδο που ζήτησε να συσταθεί η ΕΕ για την παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης, παρουσιάστηκε το ότι οι παράνομες μεταναστεύσεις γίνονται περισσότερο στην περιοχή αυτή. Στο Κέντρο Υποδοχής και Στέγασης Προσφύγων θα κατασκευαστούν, λέει,  σπίτια για της οικογένειες. σχολεία , εργαστήρια, καντίνες βιβλιοθήκες , αίθουσες , άθλησης τηλεόρασης , ιντερνετ , κουρείς , χώρος για να παίζουν τα παιδιά , κέντρο Υγείας και πλυντήρια. 

Το προσφυγικό στρατόπεδο στην συνοικία Χαρμανταλι του Τσιγλί αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2 ετών. Οι εργασίες συντονίζονται από ομάδα που συστάθηκε υπό την Προεδρία του Νομάρχη Σμύρνης Τζαχίτ Κιράτς και διατέθηκαν κονδύλια 100 εκ τουρκικών λιρών.