OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Κομισιόν το θέμα των εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους

27/12/2011 - 12:34
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Γιλμάζ σχετικά με τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χοντής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις δημόσιες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», τονίζοντας πως «ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας με τρόπο απολύτως κατηγορηματικό παραδέχεται ότι με χρηματοδότηση από κρατικά μυστικά κονδύλια, τουλάχιστον την εποχή της Πρωθυπουργίας Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα δάση της Ελλάδας προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές».

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, σημειώνει ότι «αυτές οι αποκαλύψεις που γίνονται τώρα και από επίσημα χείλη διασταυρώνονται με πληροφορίες και αποκαλύψεις, όπως των στελεχών των Γκρίζων Λύκων, που είχαν δικαστεί για δολοφονίες στην Κωνσταντινούπολη και είχαν ομολογήσει ενώπιον της Τουρκικής δικαιοσύνης ότι είχαν προκαλέσει εμπρησμούς σε ελληνικά νησιά», όπως και από «σχετικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Εμίλ Τσολασάν».

«Είναι αδιανόητο», συνεχίζει ο κ. Χουντής στην ερώτησή του, «κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμπεριφέρονται ως παρανοϊκοί εγκληματίες», και αφού τονίζει ότι «ο κυριότερος όρος συνέχισης των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, είναι η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με του γείτονές της» καταλήγει λέγοντας ότι «μετά και την ομολογία Γιλμάζ, η κυβέρνηση της Τουρκίας οφείλει να ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες διερεύνησης αυτών των καταγγελιών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τέλος, την Κομισιόν να παρέμβει άμεσα στο θέμα ώστε να απαιτήσει και αυτή από την Τουρκία την έναρξη σχετικών δικαστικών και ανακριτικών διαδικασιών, ενώ ζητεί να εξεταστούν οι «δυνατότητες ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος σύλληψης προκειμένου να δικαστούν όσοι φέρονται αναμεμιγμένοι σε αυτήν την τραγική υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Κοραντής ρωτάει τους υπουργούς στη Βουλή για τις δηλώσεις Γιλμάζ

ΣΟΚ:Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!

Αντιδράσεις κομμάτων για τις αποκαλύψεις Γιλμάζ

Εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το ΥΠΕΞ για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών

Tags: ΓΙΛΜΑΖΚΟΜΙΣΙΟΝΣΥΡΙΖΑΦΩΤΙΕΣΧΟΥΝΤΗΣ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert