Πως αλλάζουν οι καιροί!

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ σε ομιλία του, χαρακτήρισε ως τρέλα την οποιαδήποτε προσπάθεια πραξικοπήματος που μπορούν να κάνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην Τουρκία ή στον κόσμο.
Ο πρωην στρατηγός, μιλώντας σε σεμινάριο του πανεπιστημίου “Beykent” , με θέμα “Στρατός και κράτος”, δήλωσε χαρακτηριστικά « Κανείς στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να έχει τη σκέψη πραξικοπήματος. Όποιος έχει τέτοιες σκέψεις , δεν πρέπει να τον θερωρούμε και λογικό. Μάλιστα αν κάποιος προσπάθησε να κάνει μια τέτοα προσπάθεια , πριν τον πάνε στα δικαστήρια, πρέπει να τον πάνε στο τρελοκομείο για αποθεραπεία.»

Ο τούρκος στρατηγός, κάνει αυτές τις δηλώσεις αφου αποστρατεύτηκε. Όμως στη γειτονική χώρα δεν ξεχνουν οτι τον Απρίλιο του 2007, ήταν ο ίδιος που προσπάθησε να εμποδίσει την εκλογή του ισλαμιστή Αμντουλάχ Γκιούλ, στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Τότε είχε δημοσιευθεί μία επιστολή,στην επίσημη ιστοσελίδα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ο τύπος την είχε χαρακτηρίσει «ηλεκτρονική απόπειρα πραξικοπήματος», όπου ο τουρκικος στρατός προειδοποιούσε και απειλούσε την τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν, πως θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει το «λαϊκο» κράτος που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ουσιαστικά έστελνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση, για να αποσύρει την υποψηφιότητα του Γκιουλ. Ο ίδιος ο Μπουγιούκανιτ έχει παραδεχθεί οτι ο ίδιος έχει συντάξει και υπογράψει τη συγκεκριμένη επιστολή.
Δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στο τρελοκομείο…