Ο Τουρκικός Τύπος σήμερα

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Έκαναν την Ελλάδα μασκαρά της Ευρώπης» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα της Bild η οποία έθετε κάποιους όρους στον Αντώνη Σαμαρά και ζητούσε να βάλει την την υπογραφή του. Η Habertürk γράφει πως «στην ίδια εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη και είχε εγγυηθεί πως η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της».


«50 Τούρκοι πολεμούν στο Χαλέπι» είναι ο τίτλος της Habertürk. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει Τούρκοι που οι περισσότεροι έχουν εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν και έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα , βρίσκονται ήδη στη Συρία και πολεμούν εναντίον του Άσαντ. «Είναι τα ίδια άτομα τα οποία έχουν πολεμήσει στη Βοσνία, σο Τσετσενιστάν και στο Ιράκ» γράφει η Hürriyet..

«Οι κάτοικοι του Σεμντίνλι είναι καθημερινά κάτω από τα πυρά» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι κάτοικοι της πόλης της Νοτιοανατολικής Τουρκίας έχουν κουραστεί από τις καθημερινές μάχες στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι δηλώνουν στην εφημερίδα «η ζωή μας πια τελείωσε. Εδώ υπάρχει πόλεμος».