O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ρίχνουν τη χώρα στο βούρκο» είναι ο τίτλος της Cumhuriıyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στα τρομοκρατικά χτυπήματα. « Ειδικοί αναφέρουν πως τα σύνορα είναι τρύπια.Ξένοι πράκτορες αλωνίζουν. Το χτύπημα στο Γκαζίαντεπ είναι δουλειά “υπεργολάβου” γράφει η Cumhuriyet. Σύμφωνα με την εφημερίδα ίσως το χτύπημα να έγινε από την αντιπολίτευση της Συρίας για να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας έτσι ώστε να εισβάλλει στη Συρία.

« Είναι ξεκάθαρο χτύπημα του PKK» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του αντιπροέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ. Ο ίδιος αναφέρει πως « δεν είναι η πρώτη φορά του το PKK αρνείται τέτοιο χτύπημα, κατά την άποψη μας αυτή έκαναν το χτύπημα» αναφέρει ο ίδιο.

«Έχασε το στοίχημα» είναι ο τίτλος της Ηürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στον τουρκοκυπριακής καταγωγής επιχειρηματία Ασίλ Ναντίρ. Ο Ναντίρ ζούσε στην παρανομία επι 17 χρόνια στα Κατεχόμενα για να αποφύγει τις βρετανικές δικαστικές αρχές. «Το 2010 επέστρεψε στο Λονδίνο καθώς του είχαν υποσχεθεί δίκαια δίκη. Όμως καταδικάστηκε για 3 από τα 13 αδικήματα και οδηγήθηκε στη φυλακή. Κάποτε ήταν από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Μεγάλης Βρετανίας» γράφει η τουρκική εφημερίδα.