O Τουρκικός Τύπος σήμερα

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Βόμβα στο μπαϊράμι» είναι ο τίτλος της Radikal η οποία κάνει αναφορά στην βομβιστική επίθεση στο Γκαζίαντεπ. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο φορτηγό όπου σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 64.

«Σφαγή μπαϊραμιού στην πόλη Άντεπ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τaraf η οποία ισχυρίζεται πως η επίθεση είναι έργο του PKK. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως από την έκρηξη όσοι σκοτώθηκαν είναι αθώοι πολίτες εβω στόχος ήταν η αστυνομική διεύθυνση της πόλης.

«Τηλεχειριζόμενη σφαγή» είναι ο τίτλος της Akşam η οποία αναφέρει πως η από την έκρηξη του φορτηγού σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι ανάμεσα τους και ένα παιδί σε αστικό λεωφορείο. « Η τουρκική αστυνομία για περίπου 15 ημέρες παρακολουθούσε τον δράστη» γράφει η εφημερίδα.

« Έκαψαν ζωντανούς αθώους πολίτες» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως «το PKK ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό στην πιο πολυσύχναστη οδό της πόλης του Γκαζίαντεπ» και αναφέρει ότι τα περισσότερα θύματα είναι αθώοι πολίτες.