O Τουρκικός Τύπος σήμερα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«175 αυτοκτονίες στο στρατόπεδο » είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως τα τελευταία 2.5 χρόνια 175 στρατιώτες αυτοκτόνησαν. Τα στοιχεία είναι του Υπουργείου άμυνας και σύμφωνα με την εφημερίδα τα τελευταία δέκα χρόνια 934 τούρκοι στρατιώτες έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

«Ρεζιλίκι» είναι ο τίτλος της Posta. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως 5 αντάρτες του PKK έκλεισαν το δρόμο στην περιοχή Σεμντίνλι, και σταμάτησδαν τα οχήματα 5 βουλευτών του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. «Τα μέλη του PKK για μισή ώρα έκαναν την προπαγάνδα της οργάνωσης και οι βουλευτές της Τουρκίας, τους άκουγαν με χαμόγελα» αναφέρει η εφημερίδα. Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας είναι φιλοκουρδικό.

«Στημένο παιχνίδι» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα γράφει « το PKK αυτή τη φορά έκλεισε το δρόμο των βουλευτών του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στην περιοχή Σεμντίνλι.Οι βουλευτές που άκουσαν την προπαγάδα του PKK αποχαιρέτησαν τα μέλη του κουνώντας τους το χέρι!» γράφει με ειρωνεία η Vatan.