O Τουρκικός Τύπος σήμερα

  

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

« Οι λιγότεροι άνεργοι είναι στην Τουρκία» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το ποσοστό ανεργίας 8.2% είναι το χαμηλότερο σχετικά με τις ΗΠΑ και τις χώρες της Ε.Ε. « Μετά το ρυθμό ανάπτυξης, το ποσοστό χρέους τώρα προσπεράσαμε την Ε.Ε και τις ΗΠΑ και στο ποσοστό ανεργίας» γράφει η Sabah.

 

Kανείς δεν στέλνει τα παιδιά του στις στρατιωτικές σχολές» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως κάθε χρόνο παρουσιάζεται δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. « Οι γονείς φοβούνται πως τα παιδιά τους στο μέλλον η θα συλληφθούν χωρίς σοβαρό λόγο ή δεν θέλουν να σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση»

 

«Με την επίθεση αυτή μπορούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες σε ασύρματο του PKK δείχνουν πως η Κουρδική οργάνωση με τις μεγάλες επιθέσεις και την απαγωγή του τούρκου βουλευτή είχει σαν στόχο να ρίξει την κυβέρνηση.

 

« Δεν θα πάρω στο πολοίο αυτών που βύθισε τη χώρα» είναι ένας από τους τίτλους της Vatan που αναφέρεται στην παλιά υπόθεση της παραίτησης  του καπετάνιου του πλοίο να μεταφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου από τη Σάμο στη Πάτμο.  Η τουρκική εφημερίδα φαίνεται πως έχει αντιληφθεί την είδηση μετα από 15 ημέρες!