O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Το κράτος έχει το κεφάλι του σκυμμένο, o λαός έχει το κεφάλι όρθιο!» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sözcü. Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις κηδείες των νεκρών στρατιωτών στις οποίες σκοτώθηκαν 8 τούρκοι στρατιώτες. Η εφημερίδα γράφει « Ταγίπ αν έχει θάρρος να εισβάλλεις στο Βόρειο Ιράκ όπου έχει τις βάσεις του το PKK».

«Εικόνα απελπισίας» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet η οποία μιλά για την κατάσταση που επικρατεί με τις επιθέσεις του PKK και τις εικόνες των κηδειών των πεσόντων. Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα «θα καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Κοινοβούλιο για να συζητηθεί το θέμα της τρομοκρατίας».

« Με αυτά τα φυλάκια ακόμη θα θρηνούμε πολλά θύματα» είναι ο τίτλος της Vatan που κάνει αναφορά στην τραγική κατάσταση των φυλακίων στα σύνορα. Στην τελευταία επίθεση το φυλάκιο ήταν ένα από τα παλιαότερα όπου σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες. « Από το 1985 620 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε 86 επιθέσεις του PKK. Εκσυγχρονίστηκαν μόλις τα 60 από τα 206 , τα οποίο έγιναν ισχυρά φρούρια».