Ο Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

» 13η ημέρα στην πόλη Σεμντίνλι» είναι ο τίτλος της Vatan, η οποία αναφέρεται στις μάχες των ανταρτών του PKK με τον τουρκικό στρατό στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι μάχες που συνεχίζονται, επι 13 ημέρες δεν έχουν τελειώσει στην πόλη Σεμντίνλι, και τονίζει πως περίπου 100 αντάρτες του PKK έφτασαν απο το Ιράν για να στηρίξουν αυτούς που δίνουν μάχες.

«Συζητήθηκε το πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της Radikal, που τονίζει στην αναφορά του πρωην αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ανάκριση του απο τον εισαγγελέα. Ο Οζκιοκ ο επιβεβαίωσε πως όταν ο η ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν είχε έρθει στην εξουσία, το 2003 σε σύσκεψη των αρχηγών είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

«Συνομοσπονδία σε διασύνδεση με την Τουρκία» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του προέδρου του Κουρδικού μπλοκ στης Συρίας ΚUK AμτουλΧακίμ Μπασάρ. Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι Κούροδι της Συρίας πρέπει να είναι αυτόνομοι και να έχουν τοπικό κοινοβούλιο.Παράλληλα προτείνει την έντονη παρουσία της Τουρκίας.