O Τουρκικός Τύπος σήμερα


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η επιχείρηση Γκόμαν» είναι ο τίτλος της Vatan. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως γίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους 500 αντάρτες του PKK και τους χιλιάδες άνδρες του τουρκικού στρατού στο όρος Γκόμαν στα σύνορα με τη Συρία. Η Vatan υποστηρίζει πως οι αντάρτες του PKK προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Τουρκία για να επιτεθούν στην πόλη Σεμντίνλι αλλά εντοπίστηκαν και εγκλωβίστηκαν από τον τουρκικό στρατό.

«Ο λογαριασμός με γρόσια στην εστία» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα θέλει να δείξει τη φτώχεια των φοιτητών και αναφέρει η τιμή του φαγητού στην εστία, μειώθηκε από 2 λίρες ( 1 ευρώ) σε 1 λίρα ( 0.5 Ευρώ) και ξαφνικά αυξήθηκε κατά 4000 ο αριθμός των φοιτητών που έφαγαν στην εστία. «Ολοι αυτοί οι φοιτητές πεινούσαν και έτρωγαν οτι έβρισκαν» γράφει η εφημερίδα.

« Οι επιχειρηματίες ζητούν βίζα για ξένους εργάτες» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya. H εφημερίδα αναφέρει πως οι τούρκοι επιχειρηματίες ζητούν από το κράτος να μπορούν να προσλαμβάνουν άνετα ξένους εργάτες για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.