O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 “Oι καιροσκόποι του PKK” είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα γράφει πώς μέλη του PKK εκμεταλλεύτηκαν το κενό εξουσίας στη Βόρεια Συρία και στην περιοχή Αμούντε αλλά και στα περίχωρα τοποθέτησαν φωτογραφίες και πανό του Οτζαλάν και τοποθέτησαν σημαίες του PKK.

“O Άσαντ τρελάθηκε» είναι ο τίτλος της Sabah. “ O χασάπης της Συρίας βομβαρδίζει τους πάντες χωρίς να ξεχωρίζει αθώους πολίτες με αντιστασιακούς» γράφει η τουρκική εφημερίδα η οποία ισχυρίζεται πως ο Άσαντ « δεν έχει κανένα έλεος»

« Μεγάλος μπελάς στο κεφάλι μας» είναι ο τίτλος της Guneş. “Την ώρα που δίνουμε μάχες με την τρομοκρατία αποκτήσαμε σύνορα 800 χιλιομέτρων με το PKK. To Xαλέπι φλέγεται. Οι δυνάμεις του Ιράκ και του Μπαρζανί σκάβουν θέσεις μάχης. Πολεμικό κλίμα στην περιοχή» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

« Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εγκληματία πολέμου» είναι ο τίτλος της Akşam η οποία αναφέρει πως το κυβερνών κόμμα AKP ετοιμάζει πρόταση για να μην επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία σε κανέναν εγκληματία πολέμου.