Ο Τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  » Το έριξαν τα στοιχειά»; είναι ο τίτλος της Guneş που κάνει αναφορά στο RF-4 και ειρωνεύεται τις ανακοινώσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. «Ο στρατός πριν δυο ημέρες είχε ανακοινώσει πως το αεροσκάφος μας δεν καταρρίφθηκε με πυραύλους, τώρα ανακοίνωσε πως δεν χτυπήθηκε με αντιαεροπορικά πυροβόλα. Τότε τι συνέβη στο αεροσκάφος μας» γράφει η τουρκική εφημερίδα

«Ρίξαμε τις γέφυρες και πήραμε τα καράβια» είναι ο τίτλος της Akşam που αναφέρει πως λόγων των έργων συντήρησης στις γέφυρες στο Βόσπορο ο κόσμος δεν αντέχει την κίνηση. » Γι’αυτό υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα καράβια στο Βόσπορο και επίσης ακόμη και εταιρείες μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους απο τη  την Ερυωπαική ακτή στην Ασιατική με καράβια».

 »Εγγύηση Μέρκελ για την περιτομή» είναι ο τίτλος της Haberturk που κάνει αναφορά στο θέμα απαγόρευσης της περιτομής απο δικαστήριο της Κολωνίας. «Μετά απο τις αντιδράσεις των Μλουσουλμάνων  και των Εβραίων εκρπόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε  πως θα βρεθεί λύση στο θέμα καθώς η κυβέρνηση σέβεται όλες τις θρησκείες» γράφει η τουρκική εφημερίδα.


 »Προειδοποίηση για φυλακή σε 207 χιλιάδες ανθρώπους» είναι ο τίτλος της Bugün που κάνει αναφορά σε αυτούς που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε » πως σε περίπτωση που οι οφειλέτε δεν πληρώσουν άμεσα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα πάνε φυλακή»