Ο Ερντογάν πάει Σομαλία,μαζί με το Νταβούτογλου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Σομαλία στις 18 Αυγούστου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Εμινέ, και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στα θύματα της ξηρασίας και του λιμού που πλήττει τη χώρα.

   

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή η τουρκική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για τη Σομαλία το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, δύο ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας με θέμα τη Σομαλία που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. 

   

Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την πρόθεσή του να επισκεφθεί τη Σομαλία αλλά δεν είχε διευκρινίσει το πότε.

   

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός μας συναισθάνεται τον πόνο (του σομαλικού λαού) αυτόν τον ιερό μήνα» του Ραμαζανιού, είχε δηλώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, εκφράζοντας την επιθυμία να εξετάσει ο ίδιος από κοντά την κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής.

   

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 3,7 εκατομμύρια Σομαλοί έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Τουρκία έστειλε την Δευτέρα δύο αεροσκάφη που μετέφεραν στη Σομαλία 50 τόνους τροφίμων και φαρμάκων.