«Να εμπλακούν κι άλλες ισχυρές χώρες στις έρευνες για φυσικό αέριο»

Υπέρ της εμπλοκής κι άλλων ισχυρών χωρών στις έρευνες για φυσικό αέριο τάχθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει ασπίδα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

   

Σε ομιλία στο Λονδίνο, σε εκδήλωση του παραρτήματος ΔΗΣΥ Βρετανίας, ο κ. Αναστασιάδης διατύπωσε τη θέση ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν πληγεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, «γιατί εμπλέκονται τα αμερικανικά και τα εβραϊκά συμφέροντα».

   

Πρόσθεσε ότι μπορούν να εμπλακούν κι άλλα κράτη για να ενισχύονται και να θωρακίζονται ακόμα περισσότερο τα κυπριακά συμφέροντα και δικαιώματα.

   

Για το Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στο διάλογο «κυπριακής ιδιοκτησίας», λέγοντας ότι έτσι διατηρείται η Τουρκία στο απυρόβλητο.

   

Επανέφερε την πρόταση για διεύρυνση των συνομιλιών με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Τουρκίας, εκφράζοντας την άποψη ότι χρειάζεται να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική ομάδα από εμπειρογνώμονες επί συνταγματικών, οικονομικών και περιουσιακών θεμάτων.

   

Κανένας, είπε ο κ. Αναστασιάδης, «δεν είναι παντογνώστης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φεύγει η πλατφόρμα της Noble Energy από τη Κύπρο!

Δύο πολεμικά πλοία πουλάει το Ισραήλ στη Κύπρο