Με τη τουρκική φρεγάτα στην Εύβοια,ο Μπαγίς μιλά για…εκδημοκρατισμό της Τουρκίας

Την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί στο Αιγαίο με φρεγάτα να φθάνει στην Εύβοια και το Πίρι Ρέϊς να πλέει αδιάκοπα ,η κυβέρνηση Ερντογάν επιστρέφει ακίνητα της ελληνικής ομογένειας που είχαν κατασχεθεί,προσπαθώντας να δείξει στην Ευρώπη πόσο πολύ …εκδημοκρατίζεται!

   

Την επιστροφή των τίτλων ιδιοκτησίας της Αστικής Σχολής Γάλατα στη διοίκηση του ομώνυμου ομογενειακού ιδρύματος, ανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Εγκεμέν Μπαγίς.

 <<Η λύση του προβλήματος που εκκρεμεί από το 1936 συνιστά σημαντικό βήμα στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της χώρας>>, τονίζει η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού.

    

 

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μπορεί να εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή,αλλά μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για περιουσία που είχε κατασχεθεί.

Και βέβαια τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μπορεί ούτε να διαγράψει,ούτε να “ρετουσάρει” την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.Συμπεριφορά κράτους-ταραξία που δημιουργεί προβλήματα και προσπαθεί να τα λύσει μόνο δια της βίας.

Μιλώντας με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Φανάρι ο Πατριάρχης σημείωσε ότι <<χάρη στην τολμηρή ηγεσία του κ. Ερντογάν, αλλά και της Κυβερνήσεώς του, αναπνεύσαμε σε πολλά θέματα. Ακόμη χθες, πήραμε και τον τίτλο ιδιοκτησίας ενός μεγαλοπρεπούς κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου του Γαλατά, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις Αρχές>>.

Ο κ.Ερντογάν θα πρέπει να αποδειχτεί βέβαια τολμηρός σε άλλά ζητήματα,στα οποία προς το παρόν βαδίζει στα χνάρια των στρατηγών,τους οποίους έστειλε φυλακή.