Ισραήλ-Αρμενία θα συνεργαστούν για να προβάλουν τις Γενοκτονίες που υπέστησαν

Για συνεργασία Αρμενίας –Ισραήλ για την προβολή των  γενοκτονιών τους ,γράφει ο τουρκικός τύπος. Συγκεκριμένα η Hurriyet και με τον τίτλο « Αδελφοσύνη γενοκτονίας» γράφει πως ενώ πλησιάζουν τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας ( »γεγονότα»,γραφει) του 1915, η Αρμενία προκειμένου  να αναγνωριστεί η Γενοκτονία από περισσότερες χώρες προέβη σε συνεργασία με το Ισραήλ. Όπως γράφειμ βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε, η Γενοκτονία των δύο λαών  θα παρουσιαστεί και θα καταστεί γνωστή από διπλωματικής και πολιτιστικής πλευράς. Περιττόνα πούμε ότι  το άρθρο είναι γραμμένο έτσι που σαφώς  αμφισβητεί ότι υπήρξε Γενοκτονία των Αρμενίων και των Εβραίων

Στο μεταξύ η  Αρμενική Γενοκτονία που αναφέρεται στα γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας ενοχλεί την Τουρκία.Ο τουρκικός τύπος  αναφέρει ότι αναμένεται να δοκιμαστούν πάλι οι σχέσεις Τουρκίας –Γαλλίας καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος κ.Ολάντ έδωσε την συγκατάθεση του να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία  που ξεκίνησε ο προκάτοχός του κ. Σαρκοζύ και αφορά την αναφορά στα γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας  του Γυμνασίου των -οπως γραφουν- «ισχυρισμών περί αρμενικής Γενοκτονίας» . 

Η Sabah αναφέρει ότι οι νέοι Γάλλοι που θα ενημερωθούν για τους – προσέξτε – «ισχυρισμούς περί αρμενικής Γενοκτονίας» θα κληθούν στο μέλλον να αποφασίσουν για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ σε ένα πιθανό δημοψήφισμα. 

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει τα εν λόγω γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας και αναμένεται να αναλάβει δράση σε διεθνές επίπεδο για τυχόν προσβλητικές για την Τουρκία αναφορές.

Ειναι σαφές ότι οι Τούρκοι θέλουν την Ιστορία γραμμένη από τον …Νταβούτογλου!