Γιατί οι Τούρκοι «κατηγορούν» το Σαμαρά για πλεονεξία

Μια νέα οπτική για την πορεία του κ. Σαμαρά δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sabah σε ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα με τον τίτλο « Η πλεονεξία του Σαμαρά έγινε αιτία να χαθούν δύο χρόνια» .

Στην ανταπόκριση γράφει ότι η πολιτική πλεονεξία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά έκανε την χώρα να χάσει δύο χρόνια. Όταν είχε πρωτοξεσπάσει η οικονομική κρίση ο Παπανδρέου που ήταν τότε στην εξουσία ζήτησε υποστήριξη από τον κ Σαμαρά για κοινό αγώνα και πέραν αυτού του είχε προτείνει επίσης να του παραχωρήσει την θέση του. Ομως τότε ο κ Σαμαράς είχε απορρίψει έντονα την πρόταση και την συνεργασία με τον ΠΑΣΟΚ. Ο πραγματικός στόχος του κ Σαμαρά που παρουσιάζει ως υπεύθυνο της οικονομικής κρίσης μόνο τον Παπανδρέου δεν ήταν να σώσει την οικονομία αλλά να ανατρέψει τον Παπανδρέου και να καθίσει στην πρωθυπουργική θέση. Τελικά αυτό που ήθελε το πέτυχε, αλλά το πέτυχε έχοντας «δεκανίκια» την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ που κάποτε απέρριπτε  και αυτό ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας. Η φιλοδοξία του Σαμαρά οδήγησε στο να χάσει η Ελλάδα δύο χρόνια και να περιέλθει στην σημερινή θέση. Αν ανταποκρινόταν τότε στην έκκληση του Παπανδρέου θα παρεμπόδιζε το να φθάσει η Ελλάδα στην σημερινή «θέση της επαιτείας» ή «του κλοτσοσκούφι» . 

Ο κ Σαμαράς με την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαϊου από το 33% στο 18%. Και στις 17 Ιουνίου μπόρεσε να οδηγήσει το κόμμα δια της βίας στο 29%. 

Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ Σαμαράς το 1992 όταν ήταν ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του επειδή υποκινούσε τον εθνικισμό και είχε διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία. Ο κ Σαμαράς ξαναμπήκε στο κόμμα επι πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και κατηγορείται ακόμα για «εθνικισμό».  Αναμένεται με ανυπομονησία η πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ Σαμαράς , ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του «πατριώτη»  στα θέματα Τουρκίας –Κύπρου. Οι προεκλογικές του εξαγγελίες για ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς να ερωτηθούν οι γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία μπορεί να θεωρηθούν οιωνός αναζωπύρωσης του Αιγαίου,αναφέρει.