Γελοιοποιούνται οι Τούρκοι με τη προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας σε «εκπαίδευση τρομοκρατών»

»Στον αέρα» είναι οι κατευθυνόμενες διαρροές της Τουρκικής Αστυνομίας – δηλαδή της τουρκικής κυβέρνησης – για να μπλέξει την Ελλάδα σε θέματα »τρομοκρατίας» που απασχολούν το εσωτερικό της Τουρκίας. Η μητέρα της κοπέλας που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό και ότι δήθεν είχε …εκπαιδευτεί σε …στρατόπεδο στο Λαύριο, αμφισβητεί ότι η κόρη της είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας δείχνουν άλλη και όχι την κόρη της! Και μιλά ευθέως για σκευωρία.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα  Cumhuriyet  με τον τίτλο «Κάνανε στόχο τα παιδιά μας» , γράφει ότι τα μέλη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Οικογενειών των Κρατουμένων και Κατάδικων διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην Διευθυνση Ασφαλείας της Κων/λης για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν ως δράστες η Σουλταν Ισίκ και ένας άλλος άνδρας με φωτογραφίες που δόθηκαν για τον θάνατο του αστυνομικού Ζεκεριά Γιουρτακούλ ο οποίος έχασε την ζωή του σε επίθεση στο Γκαζιοσμάνπασα Κων/ης. 

Η μητέρα της Σουλτάν Ισίκ , Τζεννέτ Γκιουνές ισχυριζόμενη ότι τα παιδιά της εκτέθηκαν λόγω των επαναστατικών δραστηριοτήτων τους και είπε : 

« Λέγεται ότι η κόρη μου εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα. Η κόρη μου πότε πήγε στην Ελλάδα; Εκείνο που θέλουν είναι να σκοτώσουν τα παιδιά μας με σκευωρίες. Να μην σβήσουν την ζωή τους με λανθασμένες και ψευδείς δηλώσεις. Αν δει κανείς τις καταγραφές από τις κάμερες θα προσέξει ότι το κορίτσι που φαίνεται στις καταγραφές δεν μοιάζει με το δικό μου κορίτσι.» 

Ο Μεχμέτ Γκιουβέλ που προέβη σε δήλωση εν ονόματι του Συνδέσμου, είπε για το θέμα των μελών της οργάνωσης DHKP-C για τα οποία προ ημερών είχε αναφερθεί ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα: « Η Αστυνομία που δεν μπορεί να βρει του δράστες της επίθεσης κάνει στόχο αυτά τα παιδιά.»