Δρούτσας-Νταβούτογλου συμφώνησαν ποιες μέρες δεν θα πετάμε στο Αιγαίο.

΄Ενα γνωστό και εφαρμοζόμενο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στρατιωτικού ενδιαφέροντος εμφανίζει ως καινούργιο η Σαμπάχ .Εφαρμοζόμενο κυρίως από την Ελλάδα βεβαίως,γιατί οι Τούρκοι πολύ συχνά το παραβιάζουν.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι κκ Davutoğlu και Δρούτσας μεταξυ διαφορων θεμετων που υιοθέτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων συμφωνησαν και οτι οι δύο χώρες θα απέχουν από στρατιωτικές πτήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια επισήμων εορτών εκατέρωθεν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία έκανε το πρώτο βήμα στο θέμα και δεν πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο την Καθαρά Δευτέρα. Με τη σειρά της, η Άγκυρα αναμένει να μην πραγματοποιηθούν στρατιωτικές πτήσεις από ελληνικής πλευράς στις 23 Απριλίου, ημέρα, κατά την οποία εορτάζεται στην Τουρκία η Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα μαχητικά της Άγκυρας πολύ συχνά σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές της Ορθοδοξίας,όπως τα Χρσιτούγεννα και η γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο,έχουν προκλητικά παραβιάσει τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Αντιθέτως η Αθήνα τηρεί με εκνευριστική σε ορισμένες περιπτώσεις ευλάβεια το μέτρο.