Υπουργείο Εξωτερικών: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 11 Έλληνες με τις οικογένειές τους από το Λίβανο

«Με τη συνδρομή των Πρεσβειών Ελλάδας και Κύπρου στη Βηρυτό, αφίχθησαν, με ναυλωμένη πτήση από την Κυπριακή Δημοκρατία, 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους στη Λάρνακα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Με μέριμνα της Πρεσβείας μας στη Λευκωσία και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, έξι εξ’ αυτών επαναπατρίστηκαν σήμερα στην Ελλάδα».

«Ευχαριστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμπαράσταση και την άμεση ανταπόκριση», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Στην πτήση επέβαιναν 70 επιπρόσθετα άτομα που ζήτησαν την υποβοήθηση της αναχώρησής τους, συμπεριλαμβανομένων 38 Κυπρίων πολιτών, των οποίων το κόστος μετάβασης καλύφθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Επέβαιναν επίσης, 11 πολίτες της Ελλάδος, 2 Πολωνοί, καθώς και 19 Λιβανέζοι πολίτες, κάτοχοι άδειας μόνιμης παραμονής στην Κύπρο», αναφέρει από την μεριά του το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, έφτασαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας 22 Έλληνες από τον Λίβανο και 38 Κύπριοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στην Λάρνακα.

Φωτογραφία αρχείου