ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στο πλευρό της Πολωνίας – Καταδικάζει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, τονίζει ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του εταίρου της στην ΕΕ και συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, της Πολωνίας, και καταδικάζει κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Nωρίτερα σήμερα, το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο που δημοσίευσε η λευκορωσική αντιπολίτευση NEXTA, στα οποία μετανάστες που κρατούν σακίδια και φορούν χειμερινά ρούχα φαίνονται να περπατούν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου. Άλλα βίντεο δείχνουν μεγάλες ομάδες μεταναστών να κάθονται στον δρόμο και να συνοδεύονται από ενόπλους ντυμένους στα χακί.

«Η Λευκορωσία θέλει να προκαλέσει ένα σοβαρό περιστατικό, κατά προτίμηση με πυροβολισμούς και θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, προετοιμάζουν μια μεγάλη πρόκληση κοντά στην Κουζνίτσα Μπιαλόστοτσκα, που θα είναι μια απόπειρα μαζικής διέλευσης των συνόρων», κατήγγειλε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Πιορτ Βαβρζίκ στον κρατικό πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πολύ ανησυχητικές πληροφορίες από τα σύνορα. Μια μεγάλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στη Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Κατευθύνονται προς τα σύνορα της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Πολωνία μαζικά», σημείωσε στο Twitter ο Στάνισλαβ Ζάριν, επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας του γραφείου του πρωθυπουργο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News