ΥΠΕΘΑ: Συνάντηση του γενικού διευθυντή της ΓΔΠΕΑΔΣ με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας

Για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του NATO στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας, συζήτησαν ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Εgidijus Meilunas. Στην ατζέντα της συνάντησης, βρέθηκε και το περιβάλλον ασφαλείας στην ανατολική Ευρώπη, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περαιτέρω, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΠΕΑΔΣ, ο δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις και απειλές ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, όπως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, καθώς και για τους τρόπους εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Από αμφότερες τις πλευρές αναδείχθηκε το εξαιρετικό διμερές επίπεδο της ελληνο-λιθουανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.