Τρεις οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Σε τρεις ανέρχονται οι θάνατοι από την επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό το Σάββατο, κατέληξαν ένας 92χρονος άνδρας στην Πτολεμαΐδα και ένας ένας ακόμη περίπου 67 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 66χρονος άνδρας, που κατέληξε πριν μερικές ημέρες στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID-19 στην Ελλάδα ήταν 190, εκ των οποίων 36 ήταν υπό διερεύνηση. Δηλαδή 73 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Σε 11 περιπτώσεις –εκ των οποίων 9 στην Αττική– δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιού ή σαφής επιδημιολογική σύνδεση με «γνωστό» ασθενή της νόσου.

Πέντε ασθενείς νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία. Συνολικά νοσηλεύονται 47 ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία του Ρίου, Σωτηρία, ΑΧΕΠΑ, Αττικόν και Θριάσιο. Εως και χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι για τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.000 τις τελευταίες 48 ώρες. Αναφορικά με την ηλικιακή κατανομή των ασθενών, 79 είναι μεταξύ 40 και 64 ετών, 47 άνω των 65 ετών, ενώ έχουν καταγραφεί και επτά ασθενείς ηλικίας κάτω των 17 ετών.