Προσγειώθηκε στην Αθήνα ο Στρατάρχης Χάφταρ! Συναντήσεις με Δένδια και Μητσοτάκη

Στην Αθήνα έρχεται ο Χαλίφα Χάφταρ, λίγες μόλις μέρες πριν την Σύνοδο για τη Λιβύη που θα φιλοξενήσει το Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) έφτασε στην Αθήνα στις 20:30. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές ο Αρχηγός του Εθνικού Λιβυκού Στρατού έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια αύριο το πρωί (17/01/2020), ενώ οι δυο τους θα βρεθούν και άτυπα σήμερα το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει ο Στρατάρχης. Αύριο το μεσημέρι (13:00) , σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός ανακοίνωσε την άφιξη του ηγέτη του:

Η επίσκεψη αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη Συνδιάσκεψη που θα γίνει στο Βερολίνο την Κυριακή για τη Λιβύη και στην οποία δεν θα μετάσχει η Ελλάδα.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στην Αθήνα (σύμφωνα πάντα με τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης) υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο το πρωί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή ήταν η “έκπληξη” στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.