Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Επεισόδια «φοβάται» ο ΣΥΡΙΖΑ και «προειδοποιεί» για προβοκάτσια

Για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως ακροδεξιοί θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια «ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων».

Αφορμή για την δήλωση Σκουρλέτη ήταν οι πρόσφατες αποδοκιμασίες σε ομιλίες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, σε πόλεις της Μακεδονίας, αλλά και εναντίον άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Θα ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση;

Την ίδια ώρα εγείρεται και θέμα για το αν θα ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, κατέθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη αναφέρει ότι κατέθεσε την ερώτηση με αφορμή την έντονη φημολογία για την απαγόρευση γενικότερα του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ κάνει αναφορά και στις τελευταίες δηλώσεις όπως σημειώνει «του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπππά, ότι ξακουστή Μακεδονία ήταν μέχρι σήμερα η Μακεδονία των Σκοπίων».

Υπενθυμίζεται πως αναφορά σε «προφορική εντολή απαγόρευσης του εμβατηρίου» είχε κάνει και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. «Ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα, κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να το τραγουδήσει. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει αντιδημοκρατικά να το απαγορεύσει, οι πολίτες θα επιλέξουν να μην διαγράψουν την Ιστορία, τις παραδόσεις μας και τους μακεδονικούς αγώνες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.