Μητσοτάκης: Τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα – Τα σύνορά μας έχουν γαλάζιο χρώμα κι όχι γκρίζο [pics, vid]

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού, με την ταχύτητα και τον εξοπλισμό του, στέλνει το μήνυμα πως τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε με έμφαση πως «τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – χωρίς να τον κατονομάσει – αποκαλώντας τον επίδοξο τοπικό ταραχοποιό.

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται. Στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών και δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί. Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη τους και να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν».

 

«Κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής – ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας. Όμως ταυτόχρονα και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη όσο και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι «η άγρυπνη ετοιμότητα, η ατσάλινη ενότητα και η ώριμη αποφασιστικότητα». Και αυτές, είπε, είναι αρχές που διαπερνούν τις καθημερινές αθόρυβες πράξεις των ενόπλων δυνάμεων και «αποτελούν τις πιο ηχηρές απαντήσεις στα μεγάλα λόγια άλλων», γι’ αυτό οι Έλληνες «κλείνουν τ’ αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές».

Αναφερόμενος στο όνομα της πυραυλακάτου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην παράδοση της, οι ήρωες να γεννούν νέους ήρωες. Σε λίγο το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων θα αρμενίζει τιμώντας τον Παναγιώτη Βλαχάκο, που θυσιάστηκε δίπλα στον υποπλοίαρχο Καραθανάση και στον αρχικελευστή Γιαλοψό και ταξιδεύοντας παντού την αλήθεια της Ιστορίας. Ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Δείτε την δήλωση του πρωθυπουργού:

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)