Μητσοτάκης: «Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αλβανία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης, ενόψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της τονίζοντας ότι ξέρει πολύ καλά τις διακυμάνσεις στα ελληνοτουρκικά και έκανε την Ελλάδα πόλο σταθερότητας.

«Θα ψηφίσουμε και για την εξωτερική πολιτική, όχι μόνο για την οικονομία. Σκεφτείτε να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι κι εμείς να παραπαίουμε με κυβερνήσεις συνεργασίας. Κι εμείς πρέπει να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας τόσο σε Τουρκία όσο και στην Αλβανία» είπε ο κ.Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι εστάλη μήνυμα στην αλβανική ηγεσία με τη νίκη στου Μπελέρη και κάλεσε τα Τίρανα να τον απελευθερώσει.

Τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα ήταν κέντρο διερχομένων μεταναστών, αλλά τώρα έγινε πατρίδα με σύνορα σε θάλασσα ξηρά και αέρα» και ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης του Έβρου θα απλωθεί σε ολόκληρη τη μεθόριο.

«Ψηφίζουμε για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας. Προσθέσαμε 24 αεροσκάφη Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Ναυπηγούνται ήδη οι φρεγάτες Bellhara. Είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός η εθνική μας άμυνα» είπε ο κ.Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία στις συμφωνίες για την ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, και στις «έρευνες υδρογονανθράκων που κάνουμε αυτήν τη στιγμή νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News