Μητσοτάκης: Πιθανή μια επίσκεψη στο Ισραήλ – Την Τετάρτη περισσότερες ανακοινώσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, με τον υπουργό Επικρατείας να δηλώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο.

Την Τετάρτη (αύριο) θα γίνουν ανακοινώσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ: αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις αύριο, Τετάρτη, και προσέθεσε: «Εξετάζεται, όντως, μία επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο πιστεύουμε και υποστηρίζουμε […] είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία, που έχει συμβεί από τη Χαμάς, η οποία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».

Και, ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε: «Η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, το δικαίωμά του να ζει σε καθεστώς ασφάλειας. Αυτό αμφισβητήθηκε από την επίθεση της Χαμάς».

Ο κ.Μητσοτάκης έχει διεξάγει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου EUORKINISSI