Μητσοτάκης για την εκκένωση από τον Λίβανο: «Οι ΕΔ μας είναι σε θέση να προστατεύουν τους Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας»

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και Κύπριων από τον Λίβανο, σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΟΣΜΟΣ», με ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας να μεταφέρουμε Έλληνες και Κύπριους από τη Βηρυτό ολοκληρώθηκε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση να φέρνουν εις πέρας τέτοιες αποστολές και να προστατεύουν τους Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης εκκένωσης Ελλήνων και Κυπρίων υπηκόων από τη Βηρυτό με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Στο μεταγωγικό C-130 της ελληνικής Πολεμικής επιβιβάστηκαν περίπου στις 11:00 το πρωί 60 άτομα, 38 Κύπριοι πολίτες και 22 Έλληνες, οι οποίοι και επέστρεψαν ασφαλείς, οι μεν πρώτοι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι δεύτεροι στην Ελευσίνα.

Εκτός από τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, σε ετοιμότητα βρίσκονται και μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή πλέει και η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ για τον Λίβανο (UNIFIL).

Φωτογραφίες Reuters