Μητσοτάκης για Belharra: «Καλοτάξιδη η νέα μας φρεγάτα!» – Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI, γνωστή και ως «Βelharra», χαιρετίζει σε ανάρτηση του στο Facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας σήμερα για τo Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ο «ΚΙΜΩΝ», η πρώτη φρεγάτα Belharra με υψωμένη τη γαλανόλευκη, καθελκύεται στα νερά της Μεσογείου!», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Πριν από 30 μήνες είχα δεσμευτεί ότι η χώρα θα αποκτήσει τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό. Και πράγματι, αυτά γίνονται τώρα πραγματικότητα. Με τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες. Με τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F-16 Viper. Όπως και με τα τεθωρακισμένα και τα πυρομαχικά νέας γενιάς», τονίζει ο κ.Μητσοτάκης.

«Παρά τις δυσκολίες των καιρών και με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, το εθνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα προχωράει. Γιατί η θωράκιση της πατρίδας είναι προϋπόθεση για την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών. Το είπαμε και το κάναμε. Καλοτάξιδη, λοιπόν, η νέα μας φρεγάτα!», καταλήγει η ανάρτηση.

Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Για «ιστορική μέρα» στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικα το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με ανάρτησή του.

«Η Φ/Γ »Κίμων» η πρώτη νέα μας μεγάλη πλώρη μετά από 24 χρόνια στην θάλασσα! Έπονται κι άλλες… και γρήγορα! Έπονται κι άλλα πολλά που έρχονται…».

«Πολύ υπερήφανος που η παρελθούσα 3ετία μετά από πολλά χρόνια, είναι αυτή που με σκληρή δουλειά, σωστή προετοιμασία, ορθολογική σκέψη, μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, υπομονή, επιμονή & συλλογική προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, κατέληξε στις απαραίτητες εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία και άνοιξε τον δρόμο για την επάνοδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον δρόμο της υποστήριξης, της προόδου, της ανάπτυξης, των εξοπλισμών και της ανάταξης του Ελληνικού οπλοστασίου» σημειώνει ο Στρατηγός Φλώρος.

«Κι είμαστε ακόμη στην αρχή…Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το αξίζουν και οι καιροί το απαιτούν!!!»