Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης σε Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό και Πυροσβεστική

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε ομιλία στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στην οποία αποκάλυψε μεταξύ άλλων βασικές κυβερνητικές πολιτικές και μέτρα στήριξης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τα σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται περισσότερες από 2 εκατομμύρια συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ από 2,2 εώς 2,5% ενώ από τον Απρίλιο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 830 ευρώ με στόχο να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027».

Στο Δημόσιο από την επόμενη Άνοιξη, σχεδόν 700.000 υπάλληλοι θα αρχίσουν να βλέπουν νέες αυξήσεις που θα φτάσουν τα 100 ευρώ το μήνα. Δύο ακόμα μέτρα για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στην υγεία και την ασφάλεια: Στο εξής λοιπόν, η αμοιβή των εφημεριών του ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%.

Φωτογραφία Eurokinissi