Μεταναστευτικό: Χάος φωτιά στη Μόρια – Τουλάχιστον ένας νεκρός [vid/pic]

Χάος επικρατεί στη Μόρια από το απόγευμα της Κυριακής, όποτε και ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Από τη φωτιά υπάρχει τουλάχιστον μια νεκρή, το πτώμα της οποίας μεταφέρθηκε απαναθρακωμένο στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αυτή τη στιγμή γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ προκειμένου να προσεγγίσουν το κοντέινερ στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και δεύτερο πτώμα, που πιθανόν ανήκει σε παιδί.

Νωρίτερα πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον καταυλισμό και οι πρόσφυγες έτρεχαν να σωθούν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα κοντέινερ. Στον καταυλισμό επικράτησε μεγάλη ένταση και πανικός. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έγινε μια πρώτη απόπειρα κατάσβεσης, αλλά πρόσφυγες απώθησαν τους πυροσβέστες υποχρεώνοντας να βγουν από το ΚΥΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επέμβει η αστυνομία.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook η εφημερίδα Πολιτικά

Τουλάχιστον ένας νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει μεταφερθεί με ΙΧ ένα απανθρακωμένο πτώμα. Υπάρχουν επίσης και τρεις τραυματίες, που έχουν ορθοπεδικά τραύματα.

Το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες και από αστυνομικές πηγές, ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότατα παιδί.